Food

Smørrebrød i bedste tapas-stil

By  | 

Min studiegruppe og jeg er for alvor nået til den sidste etape af bachelorskrivningen, og det kan i den grad mærkes på intensiteten, atmosfæren og vores trætte hoveder. Vi har derfor indført, at gøre noget ekstra lækkert ud af vores frokostpauser, hvor vi kobler hjernen helt fra, pjatter og fniser, og spiser os mætte i god mad. Forleden hyggede vi os med smørrebrød i bedste tapas-stil.


smørrebrød

Det er ofte i mit hjem, at vi sidder og arbejder, og forleden dag gjorde jeg os alle den tjeneste, at servere de bedste rugbrødsmadder jeg nogensinde har smagt. Det var egentlig utrolig simpelt, for produkterne fra Lie Gourmet, smager så skønt i sin rene form, at man blot behøver at tilføre lidt avokado, salat og rugbrød, og så har man en luksus variation af smørrebrød.

Pigernes favorit var især tapenaden med rød peber, hvorimod jeg næsten spiste al tarpenaden med artiskok imens jeg også snackede chilioliven ved siden af. Et perfekt måltid til en god weekendfrokost, tapas- eller ostebord eller til enhver lidt særlig anledning!

Smørrebrød Til ca. 4 personer:
12 skiver rugbrød
Olivenolie
Rivsalt
2 avokadoer
150 g blandet salat
50 g granatæbler
Krydderurter (f.eks. timian eller skovsyre)
Tapenade med artiskok
Tapenade med rød peber
Soltørrede tomater
Oliven med chili

  • Pensl brødet med en lille smule olivenolie og drys med salt
  • Rist det på en brødrister på begge sider
  • Skær avokado ud i små skiver og skyl salaten og urterne
  • Fordel ingredienserne på forskellige stykker rugbrød og server dem på et smuk serveringsbræt.
    smørrebrødsmørrebrød
    Indlægget er skrevet af Maria Vestergaard

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.