Bolig

Nyheder til plateentusiasterne

By  | 

bahne-10
bahne-18
Stueplantens comeback synes at holde ved og jeg kan personligt ikke være mere begejstret for det voksende udvalg, byens blomsterbutikker fremviser, i takt med at landets gartnerier kan mærke den stigende efterspørgsel. Faktum er at stueplanter, på lige fod med lysestager og pyntepuder, er blevet en fast bestanddel i boligindretningen, har selvsagt medført et øget fokus på at skabe interessante og smukke potteskjulere – noget der i lang tid, næsten var en UMULIGHED at anskaffe sig.

På nuværende tidspunkt har jeg et sted mellem 80-100 planter – jeg har faktisk ikke helt tal på dem mere, da jeg må krybe til korset og indrømme, at der altså er par stykker der er bukket under for den tørre og varme radiatorluft. Jep, planteven numero uno, har svigtet sine kære små rødder, til et punkt hvor plantetælning pludselig grænser til angstprovokerende, fremfor terapeutisk. Et vaskeægte plantemassemord har altså fundet sted her på 4.sal!

Men lad os ikke dvæle… og i stedet have fokus på alle de planter, der havde modet til at fortsætte livet på Tørreloftet!

De seneste par dage er de i hvert fald blevet nusset, studset, badet, gødet og talt til – ork jo, den har ikke fået for lidt, med den dårlige samvittighed! Udover det så er der skisme også et par af planterne der har fået nye potteskulere… virkelig pæne skjulere! Den slags som ikke ligner “alle andre”, men som i sig selv giver planterne mere karakter.

For 2 små uger siden var jeg nemlig forbi Bahne, for at finde produkter til denne måneds stylings. Jeg klappede – ikke kun mentalt, men også rent fysisk, da jeg fik øje på Bahnes egne smukke skjulere i changerende toner. De er umådeligt smukke!

Hvad synes I ? Er de ikke herlige, hvis man ellers kan tillade sig at sige det om klump formet ler? 🙂

I kan se hele udvalget af Bahne’s skønne skjulere, herunder dem jeg har arrangeret her på min sofabordsbænk, i deres webshop

bahne-17Mange stueplanter er i virkeligheden ikke glade for direkte sollys, så vindueskarmen er langt fra det bedste sted at stille dine planter. Jeg har et par stykker af mine stående på et gammelt sofabord i teaktræ, som jeg nu anvender som bænk og “plantestation”.

bahne-12Husk at komme Lecakugler i plantejorden og i bunden af krukkerne, så planterne får god mulighed for bedre ilt tilførsel til rødderne.

bahne-16Orange pude er fra Bahnes egen kollektion (ældre) og den råhvide pude med frynser er fra Lene Bjerre.

bahne-11

bb7Denne chunky vase med “knopper” er noget af det finest jeg længe har set, trods sit hårde ydre. Og så passer den helt formidabelt ind sammen med min samling af keramik fra Østtyskland… men mest udtryksfuld er den dog alene, med et par simple blade og/eller grene.

bahne-9Bahne Skjuler Ø 14 cm i skønne jordfarver.

bb2At have et vindue på badeværelset er ingen selvfølge når man bor i lejlighed, så hvis man er af den type, der ikke gider at bruge tid på at rotere planterne for at sikre deres overlevelse, så er disse fine kaktus i keramik en sød lille løsning, for “grønt” indslag. Det fine fad er fra samme kollektion som potteskjulerne og håndsæben er en Bahne favorit, da den indeholder 100 % økologisk arganolie, og er fuldstændig fri for parabener, hormonforstyrrende stoffer, samt farvestoffer.
bb3
Indlægget er skrevet af Juila bag bloggen Copenhagen Wilderness

1 Comment

  1. Pingback: 8 tip til at gøre din bolig forårsklar - Blog.bahne.dk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.