Food

Grød – 3 forskellige med toppings

By  | 

Grød
Grød
Inden jeg blev mor, spiste jeg stort set altid min morgenmad på farten, eller når jeg var ankommet til forelæsningslokalet. Det var utrolig smart, og sparede mig for en masse tid hver eneste morgen, inden jeg drog ud af døren. Jeg forberedte altid min grød aftenen før, og det gør jeg sådan set stadigvæk, selvom jeg nu spiser den sammen med min datter derhjemme. Det er utrolig smart, at have grøden til at stå i køleskabet natten over, og samtidig giver det en langt mere cremet og blød grød.

Nedenfor vil jeg præsentere jer for tre af mine yndlings grødopskrifter. Det er selvfølgelig fuldstændig op til en selv, hvad man vælger at toppe sin morgenmad med, men frugt, bær, nødder og mørk chokolade er altid nogle sikre ingredienser i min optik.

Alle tre slags grød kan spises kolde, men jeg synes især at havregrøden og også quinoagrøden smager rigtig dejligt, hvis den bliver varmet op. Derfor sætter jeg sommetider glasset med grød i mikrobølgeovnen næste morgen, og varmer morgenmaden i ca. 2min. Nemmere bliver det ikke!

Grød

Chiagrød med vanilje
Ingredienser:
1,5 dl mælk
3 spsk. chiafrø
1 tsk. vanilje

Fremgangsmåde:
Aftenen før blandes mælk med chiafrø og vanilje, og opbevares i en skål med låg i køleskabet natten over. Næste morgen røres der godt rundt i grøden, så alle klumper forsvinder, og dernæst pyntes med friske bær og hakkede mandler

Grød

Havregrød med banan
Ingredienser:
2 dl mælk
1 dl havregryn
1 banan

Fremgangsmåde:
Aftenen før blandes mælk med havregryn, og opbevares i en skål med låg i køleskabet natten over. Næste morgen røres der godt rundt i grøden, så alle klumper forsvinder, og dernæst pyntes med banan skåret i skiver. Varm evt. havregrøden i mikrobølgeovnen i ca. 2 min, og bland bananen godt sammen i grøden. Det smager fantastisk!

Grød

Quinoagrød med mørk chokolade
Ingredienser:
2 dl vand
1 dl quinoa
2 dl mælk
25 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Aftenen før skyldes quinoa, og koges i en gryde med vand, til al vandet er dampet væk. Dernæst tilsættes der mælk og grøden sættes på køl i køleskabet natten over i en skål med låg. Næste morgen røres der godt rundt i grøden, og tilsættes mørk chokolade. Prøv evt. at varm din quinoagrød i mikrobølgeovnen i ca. 2 min og smag en fantastisk lækker grød!

Grød

De smarte Weck glas finder du til meget billige penge i butikkerne og på Bahne.dk

Opskrifterne er lavet af Maria Vestergaard 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.