Drikkelse

Elegante Bormioli & noget vin til…

By  | 

 

Indlægget er skrevet af Paulina Halas som til dagligt skriver på bloggen chickchat.dk

Er det bare mig eller er der noget elegant ved vin generelt?

Måske er det bare mig. Men jeg syntes der er noget spektakulært ligefrem, over at lede efter den rigtige drue, gære den på den rigtige måde og med de rigtige ingredienser samt efterfølgende opbevare den i årevis for, at den netop får den helt rigtige udsøgte smag! Selvom det er en naturlig proces må I da indrømme, at det er noget af en fin kunst at kunne!

1b

Da vi købte vores hus fulgte der en lille bitte vingård med. Den er virkelig lillebitte, men jeg vil tro at der er nok druer, til et par flasker hvidvin. Eftersom det først er i år, at druerne tænkes at blive store og modne nok til plukning, er jeg gået all-in på at have fint og smukt tilbehør til.

2b

Tilbehøret består naturligvis i smukke vinglas til den udsøgte vin, som jeg håber vi får ud af det (hvis vi altså kan finde ud af den slags)!

Det er faktisk frækt at kalde dem kun for tilbehør, fordi de vinglas jeg har fundet i Bahne, fra Luigi Bormioli, er intet andet end gennemtænkte, elegante og perfekte vinglas.

3b

Vinglassene er af italiensk design, hvor der er sat fokus på, at vinen skal ånde på den rigtige måde og hvorfor glassene er udviklet med den korrekte dybde. Dertil er glassene specialudviklet krystaline-glastype, som giver meget mere glans, gennemsigtighed, fleksibilitet og styrke end almindelige glas. Med andre ord, de vil sætte et ekstra pift til den vin du drikker, uanset hvad det måtte være! Så er de endelig uden bly, og har derfor samme klang, klarhed og styrke, som et almindeligt krystalglas. Ahh’ men altså!

Når de så oveni købet var sat pænt ned i slutningen af juli, så fik jeg da lige erhvervet mig 10 stk. til kollektionen, i hvert fald af rødvinsglassene. Men der er ingen tvivl om, at hvidvinsglassene også er et pryd for øjet, og at de naturligvis også skal have en plads hjemme hos mig!

Så fik jeg samtidig mulighed for at rydde ud i vinglas skabbet, som ellers tidligere har været fyldt med adskillige forskellige glas. Jeg mener 2 af én slags, 4 af en anden slags osv. Det ser bare ikke særlig godt ud på et middagsbord, når du har 4 forskellige typer vinglas stående!

4a

Så nu kan jeg nyde noget lækkert vin, om det er egen drue eller købt, i nogen elgante og fine vinglas!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.